Снимка: архив, БулФото

С марля на окото заради ранената полицайка на мача Левски-ЦСКА да бъдат всички, които ще участват в срещата за футболното хулиганство.

Нетрадиционното предложение ще направи МВР шефът Валентин Радев, който ще се срещне днес с министъра на спорта Красен Кралев и представители на БФС, за да се набележат мерки срещу негативното явление.

Още по темата
Идеята на Валентин Радев е всички да усетят как се чувства полицайката, която можеше да загуби зрението на едното си око заради хвърлена бомбичка от фен на "сините".

Министърът съобщи, че днес ще отиде да види подчинената си в болницата. Лекарите от ИСУЛ се бориха с часове да спасят дясното й око, което беше ранено при счупване на стъклената врата на един от входовете на Националния стадион "Васил Левски", зад която са били полицаите в резерв.

"Възмутен съм, отивам да видя момичето, ще й дадем кураж, ще я снимаме, ще я сложим на сайта на МВР, всички да знаят, че има подкрепата ни, ужасяващо нещо, аз съм потресен", призна Радев.

"Тя е нова колежка, от 6 месеца, съпругът й е полицай и не мога да мисля нищо друго за тях, освен че се отдадени на тази професия", коментира МВР шефът.

Според него фактът, че се е случил такъв инцидент, показва, че трябва да се вземат драстични мерки. "Полицаите са там, за да ги пазят, днес е полицай, утре може да е запалянко, ами ако дадем жертви", възмути се още той.

Все още не е ясно кой точно е хвърлил бомбичката, въпреки че са разпитани всички фенове на Левски, били на трибуната.

Според Радев обаче подчинените му са силно мотивирани да намерят извършителя. "Сигурно го е страх сега да си признае, но случило се е, мъжко е да отиде и да каже: "Аз съм, не съм подозирал, че зад вратата има полицаи", отбеляза още той.

Министърът обаче се закани, че служителите на реда ще са крайни. "Ако трябва, ще слагаме скенери, ще проверяваме всеки, места, лични карти, направихме мачовете от 18 ч., да не са от 20 ч. и пак се случи нещо, какво да направим, да ги изнесем извън столицата ли, готови сме и на това", отсече Радев.

Той допълни, че ще настоява пред БФС да наеме по-добри фирми, които да охранват мачовете, защото полицаите са само външен периметър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase