Снимка: БТА, архив
fallback

Родители на три деца, иракски граждани, осъдиха България за лоши условия в мястото на задържането им след незаконен опит за преминаване на границата.

Европейският съд по правата на човека посочва, че към момента на задържането страната ни не е била поставена пред екстремни затруднения в справянето с имиграционната вълна.

С този аргумент съдът присъжда обезщетение за неимуществени вреди в размер на 600 евро за всеки от тримата непълнолетни и общо 1000 евро за разноски по делото "С. Ф. срещу България".

Министерският съвет ще изплати общо 927 400 лв. обезщетения в изпълнение на пет решения на ЕСПЧ, реши кабинетът на днешното си заседание.

Казусът по делото "Ченгелян и други срещу България" е свързан с невъзможността на жалбоподателите да влязат във владение на реституирана сграда в Пловдив, обявена за паметник на културата.

Присъденото от ЕСПЧ обезщетение за имуществени вреди е в размер на 462 000 евро и 675 евро за разноски по делото.

За лоши хигиенни условия в затворническото общежитие в Кремиковци ЕСПЧ е присъдил обезщетение за претърпени неимуществени вреди от 3000 евро и 767 евро за разноски по делото "Христосков срещу България".

ЕСПЧ е приел, че по случай с жалбата на бивш полицейски служител "Йончев срещу България" властите не са изпълнили задължение да осигурят ефективна и предвидима процедура, в която той да получи пълна информация за психологическите му оценки. Присъдено му е обезщетение от 3930 евро за неимуществени вреди и за разноски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Аман

преди 6 години

...Писна ми от мойте данъци първо издръжка да им плащаме докато България е първа по смъртност в световен мащаб, па после да ни съдят, докато и санкции се налагат спрямо неспазени квоти за нерегистрирани..И що Българи и Румънци години след членство, пак попълваха работни визи кат луди? Тез опити за международни политически проекти служат на дадени интереси...но не и на Българския Народ. Неслучайно Англия избега с 200 а редица членки тотално отказаха интеграция на тяхна територия. #БГЕКЗИТ

35

Анонимен

преди 6 години

Незабавно депортиране в Ирак.

34

Анонимен

преди 6 години

ако успеят да докажат че живеят по- зле от най бедното бг семейство нека съдят

fallback