fallback

Общ преглед

Стотици се събраха тази вечер пред Съдебната палата в София на протест в защита на Желяз Андреев, за когото има искане от САЩ за екстрадиране.

Oще по темата
Днес стана ясно, че още четирима българи могат да бъдат екстрадирани със същите обвинения.

Протестиращите смятат, че процесът по екстрадиране трябва да бъде прекратен. Те носят плакати "Няма да дадем Желяз", "Българийо, не погребвай живи децата си", "Следващият може да си ти", "Аз съм Желяз" и други.

В родния град на Желяз – Добрич, също има голям протест. Протестиращите пред Съдебната палата в града сложиха баджове с надпис "Аз съм Желяз" и издигнаха плакати "Желяз е невинен" и "Българийо, не погребвай живи деца".

Очаквам голяма съпричастност от хората, които са тук със сърцата и душите си, заяви майката на младежа Мариела Денчева. В отговор на въпрос от журналисти жената каза, че инициираните от Министерството на външните работи консултации с правителството на САЩ около случая с Желяз са обнадеждаващи и това показва, че държавата заема позиция.

На протеста бе прочетено откритото писмо от преподаватели на Желяз Андреев в Софийския университет "Свети Климент Охридски", където той е завършил културология.

На митинга се изви опашка от хора, които подкрепиха подписка до премиера, до председателя на Народното събрание, до министъра на правосъдието и други институции под наслова "Да спре екстрадицията! Искаме справедливост за българските граждани, адекватен и независим от световните сили съд".

Протести тази вечер имаше в още няколко големи български града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Българи от Германия

преди 6 години

В ПОДКРЕПА НА ЖЕЛЯЗ ! Молим, дайте ни адреса на Петицията да се подпишем и ние в ЗАЩИТА на Желяз.

49

ззз

преди 6 години

В грешна посока се насочи енергията на протестът:Трабваше да има само ЕДНО искане:БЕЗУСЛОВНА отмяна на УНИЗИТЕЛНИЯТ договор за екстрадация със САЩ!!!Да напомня ние сме ДЛЪЖНИ да екстрадираме ВСЕКИ поискан от САЩ, а ТЕ не екстрадират НИКОГО към НИКОЯ държава - правило!!!

48

Анонимен

преди 6 години

Стига ревахте ние сме приятели с улица Козяк и САЩ вече 30 години държи България като и налага стриктен визов режим какъвто няма във нито една друга Европейска държава.Това се нарича приятелство да даваш по 50 милиона лева годишно във визови такси и тормоз дискриминбация от джоба на богатите за една пилклива виза.Да живее Америка.Днес е Желяз утре Стоманин вдругиден всички ще идете под ножа с обеднен уран като в Косово новиччок или от ножа на приятелите ни от САЩ създателит на Ислямска държава

fallback