Снимка: Facebook
fallback

"Теодора беше една крехка жена, която тежи 47 килограма и се гмурка с едно оборудване, което тежи 166 килограма. Тя беше малка, но имаше огромно сърце и преследваше мечтата си докрай. Това, което правеше Теодора, е на ръба на човешките възможности. Не исках всичко, което тя е постигнала да се забрави за три дни. Оттам дойде идеята за този филм "233 метра между живота и смъртта". Това разказа пред Нова тв главният редактор на в-к "168 часа" Слави Ангелов.

Oще по темата

Той е човекът, който заснема последното гмуркане на Теодора Балабанова, успяла да се гмурне до 230 метра дълбочина.

Заедно със съпруга си Михаил, българката опита да подобри световния рекорд за дълбоко гмуркане, но след усложнение се удави. На Теодора обаче не ѝ е достигнал само метър, за да подобри досегашния рекорд.

"При такива дълбоки гмуркания има няколко проблема, свързани с дълбочината, газовете, които се дишат и престоя под водата. Оказва се, обаче, че Теодора е страдала от неизлечима болест. Тя е имала скоротечен рак, който е открит при аутопсията. И на нея реално са ѝ оставали може би два месеца живот. Така че се оказва, че това е един добър край за нея", добавя Слави Ангелов.

Припомняме ви, че Теодора и съпругът ѝ се опитаха да подобрят световния рекорд на дълбоко гмуркане в района на залива Торонеос, Халкидики, когато 45-годишната жена получи дезориентация, което доведе до удавянето ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

аз

преди 6 години

Това беше една смела жена.Поклон.Дори господ не би я съдил.Вие също нямате право.Коментарите ви са излишни.Всеки има право да живее както прецени.А филма не го плащате вие.

11

do 7

преди 6 години

Ти пък къде видя злоба? Подобни "подвизи" са безмислени и не носят нищо на обществото, само собствено удовлетворение, но вероятността да се удави е огромна и съответно мъка на близките. Например от работниците по фасадите на високи сгради има много повече смисъл.Рака не бива да се намесва, защото доколкото разбирам до смърта й никой не е подозирал за него. Разбрали са постфактум при аутопсията.

10

мир на праха и

преди 6 години

Супер хора. Как издържат на 230м?

fallback