fallback

Патриархът на Александрия Свети Атанасий посещава през 344 г. българските земи заради Вселенския събор в Сердика, свързан със защитата на християнската вяра.

По време на пътуването спира на хълм над днешното чирпанско село Златна ливада и заради енергията, която усеща, основава манастир, носещ неговото име, разказва Bulgaria ON AIR.

Св. Атанасий Александрийски е имал голям принос в богословието и е почитан от раннохристиянската църква като "Велик". Той е считан за "Баща на православието" и за приносител на монашеството от Египет в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

+++

преди 6 години

До ИМПЕРИАЛИСТ...Във Витошката грамота на цар Иван Шишман от края на 14 век, областта и жителите се наричат и Средечки....Средечки - идва от на средата/по средата. Има се предвид разстояние от нещо или че е на средата на нещо!!!

12

Анонимен

преди 6 години

Относно другарката Л.Ж. трябва да се каже, че комунистите са тези, които вкараха овце в манастира а не Българското население поробено от тях, дори сега. Манастира е спасен с лично Ходатайство от Света Богородица, явила се на в съня на едно от партийните владичества със съвет да уважават мястото!!!

11

Анонимен

преди 6 години

Митко, отвори си ушите за красивото и хубавото, иначе няма смисъл да търсиш манастирите, където подобни на теб същества ходят само да си напълнят корема с пържоли и после да се хвалят къде са ходили и какви тъпотии са чули.

fallback