13

+++

преди 6 години

До ИМПЕРИАЛИСТ...Във Витошката грамота на цар Иван Шишман от края на 14 век, областта и жителите се наричат и Средечки....Средечки - идва от на средата/по средата. Има се предвид разстояние от нещо или че е на средата на нещо!!!

12

Анонимен

преди 6 години

Относно другарката Л.Ж. трябва да се каже, че комунистите са тези, които вкараха овце в манастира а не Българското население поробено от тях, дори сега. Манастира е спасен с лично Ходатайство от Света Богородица, явила се на в съня на едно от партийните владичества със съвет да уважават мястото!!!

11

Анонимен

преди 6 години

Митко, отвори си ушите за красивото и хубавото, иначе няма смисъл да търсиш манастирите, където подобни на теб същества ходят само да си напълнят корема с пържоли и после да се хвалят къде са ходили и какви тъпотии са чули.

10

Анонимен

преди 6 години

Манастиът Св.Атанасий трябва да има охрана,за да не го оберат.

9

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Стига с това сердиКа, в латинския език, C пред е-звук или а-звук се чете не като к, ами като Ц. Това е Сердица, произлиза от Средец - Във Витошката грамота на цар Иван Шишман от края на 14 век, областта и жителите се наричат и Средечки.

8

Митко

преди 6 години

Заради това, ЛилитУ /Павлова/, я пратиха в 9-та глуха, шефът на АПИ го уволниха без много шум.

7

Митко

преди 6 години

А дали сте чували за "пътя на любовта" /към бога, според Бойко Борисов/? А всъщност става дума за отклонението от магистрала Марица към манастира, построено в резултат на личните отношение между бившия шеф на АПИ и кметицата на Златна ливада. Естествено, без никакъв проект и с европейски пари /може би/. Но е добре, че го има.

6

Анонимен

преди 6 години

Около манастира не трябва да се строи нищо, защото изм-етът ще осви,ни околността веднага и светостта на мястото ще бъде нарушена. както стана при другите манастири.

5

Анонимен

преди 6 години

ВАСИЛИЯ, ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ, ЧА МАНАСТИРЪТ БЕШЕ РАЗВАЛИНА И БЕШЕ ВЪЗСТАНОВЕН ИЗ ОСНОВИ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА!?

4

гост

преди 6 години

Около манастира може да се построят хижи, хотели и разни туристически атракции, за да се превърне в туристически център. Да се направи хубав път. Това е работа на общината и държавата. Да не се оправдават че няма пари. Защото България е богата със златните залежи. Но корумпирани чиновници срещу комисионни позволиха безвъзмездно да бъде изнасяно златото. За държавата нищо не остава. Минерална вода при абите е по скъпа от бензина. В България тя е в изобилие. Имаме розово масло и кисело мляко.

3

БАБА

преди 6 години

НАПИШЕТЕ КАКВА СЛУЖБА Е ИЗПЪЛНЯВАЛ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА.

2

Руснака

преди 6 години

Е ѝ ?

1

шматка

преди 6 години

До 1Яд те е че след ракията ви взехме и църквата ли.