Снимка: архив, БТА

Трябва ни още малко време, за да преценим дали може в рамките на гласувания закон за бюджета да се отпуснат добавки към пенсиите за Великден. Това коментира финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти в парламента и добави, че е въпрос на дни.

"Още малко време ни трябва за анализ на текущото изпълнение на бюджета, тъй като виждате, че излизат постоянно нови ангажименти. Знаете, че ангажимент беше поет към служителите на МВР. Докато бях в Аржентина, разбрах, че се е постигнало някакво споразумение и със служителите на Съдебната охрана и изпълнение на наказанията към Министерството на правосъдието", обясни финансовият министър, цитиран от БТА.

По-рано днес министърът на труда и социалната политика Бисер Петков каза, че Министерският съвет ще реши на 28 март дали ще има великденски добавки за пенсионерите.

Позицията на социалното министерство е да се запази досегашният им размер - 40 лева.

Във връзка с думите на социалния министър, Владислав Горанов коментира: "Той сигурно си има в бюджета тези пари, за да ги плати".

"Не му е работа на министър Петков, той по-скоро е цитирал какво е било предишният път, когато са раздавани", добави финансовият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase