Снимка: Булфото, архив
fallback

От днес до края на седмицата (18 март) е в ход специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL, съобщиха от МВР.

Целта е контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства. Операцията се провежда едновременно на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

В рамките на операцията пътните полицаи ще следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

някой разбра ли?

преди 6 години

Само не разбрах дали ще проверяват и за коланите на задната седалка.

22

Анонимен

преди 6 години

В Западна Европа няма други нарушения и те са се хванали за коланите и застраховките като няма друго. Нашите катаджии са като видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. КАТ трябва да започне да работи по начина, по който работят в другите държави в ЕС и където на практика нарушения не се правят, т.е. много малко са. Когато нарушенията спаднат от 200 милиона на ден, както е сега, на примерно 200 на ден, може и за коланите да се хванат.

21

Реалист

преди 6 години

В цял свят от коланите има смисъл - и в гнаселените емста пътуваш относително на дълго разстояние, по магистрала, където са разрешени високи скорости, само в България в населените места няма смисъл - няма магистрали, няма и високи скорости. Движиш се с до 50 км/час, като непрекъснато ома ограничения 40 км/час, 30 км/час и най-вече задръствания. Караш си в колоната, спираш-тръгваш, а колана служи само за да те глобява КАТ и някой Бай *** да твърди, че ти си Бай ***.

fallback