Снимка: Bulgaria On AIR
fallback

Лидерът на АБВ Константин Проданов бе сред протестиращите пред Министерския съвет срещу сделката за ЧЕЗ. Той подчерта, че темата си е заслужавала протест и е била добра първа стъпка.

"Мен ме заведе на протеста безобразието около ЧЕЗ. Това е повторение на случаите с "Булгартабак", "Кремиковци" и парк "Пирин", каза Проданов в предаването "Денят ON AIR".

Той е убеден, че от ДАНС могат да спрат сделката от съображения за националната сигурност без да дават повече обяснения. По думите му КЕВР също има правомощия да се намеси и да попречи на сделката.

Според лидера на АБВ в случая има "харизване с активното участие или безучастие на държавата в ръцете на подставени лица".

"Не можем да ставаме ортаци с Гинка, това не е бизнес, който се управлява като сергия на Женския пазар. Ами ако утре г-жа Върбакова я прихванат от "Ислямска държава"? Могат да ни обездвижат с едно дърпане на шалтера", заяви Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът в студиото на Владимир Сиркаров не се ангажира с мнение дали АЕЦ "Белене" като общобалкански проект е най-удачният вариант, но се обяви твърдо за реализирането му.

Той посочи, че имаме закупено оборудване, което ще се амортизира. До 2030 г. трябва да затворим всичките си въглищни централи, а след 10 години АЕЦ "Козлодуй" ще излезе от експлоатация, уточни Проданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 6 години

Всички знаем,че гинка е подставено лице и нищо не разбира от бизнес камо ли от енергетика.Тя очевидно е свързана с Борисов.След като Дончев има наглостта да каже,че тази кооператорка била бизнес дама,след като тя цитираше Цветанов от някакво листче,става ясна връзката.Хората знаят,че ГЕРБ стои зад гинка и ако нещо се случи с цената или с качеството на три милиона българи те ще забравят,че някога са управлявали България.

23

PD

преди 6 години

Няма нужда да спират сделката, а само да си вършат работата по съвест.Въобще е без значение, кой лебед или гъска, на какво е собственик. Регулатора да си върши работата.

22

Анонимен

преди 6 години

Комунистите ограбиха държавата и народаА капиталистите ги направиха богати и с много банани и тоалетна хартия. Много съпдечни хора се оказаха капиталистите. А комунистите ги представяха за чорбаджии изедници. Да живей капитализмът! Кой не скача и спете споко *** и т.н

fallback