Снимка: Архив, Булфото
fallback

Пенсионирана учителка от Велико Търново дари бащината си къща в лясковското село Добри дял за ремонт на църквата "Успение на Пресвета Богородица" в селото, която е пред срутване.

Преди дни Роза Стефанова тържествено връчила ключа на имота си на кмета Стоян Стоянов с единственото желание - местният управник да я продаде и да вложи парите за укрепване на 160-годишния храм.

"Аз съм родена в Добри дял. Даже навремето съм кръщавана в този храм. Преди няколко месеца ми се обади дъщеря ми, която работи в БАН. Прочела в интернет, че е обявена дарителска кампания за укрепване на черквата и камбанарията. "Мамо, дали не можем и ние нещо да направим", ми каза. Първоначално бях малко озадачена, но не му мислих много. Докато бях по-млада, си ходех, имаме голям двор с овошки, произвеждах си и зеленчуци, но вече не съм в състояние", разказа пред Bulgaria ON AIR благодетелката.

През октомври Роза отишла в родното си село и се срещнала с кмета. Завела го в къщата и обяснила, че иска да я дари, а той да я продаде за родолюбивото дело. Упълномощила го официално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

На днешно време

преди 6 години

е добре да се търси мъдрост от Бога, Който дава щедро... като имаме отговорни лица и институции за подръжка на църквите в България...мъдро ли е като тази учителка да се търсят последователи чрез примера й?!..Бог да е на помощ на българския етнос...НПО се грижат за другите в България.

16

Arbokan

преди 6 години

Poznavam mnooogo bulgarski dariteli...v polza na obrazovanieto i obuchenieto na decata ot Etiopia, Eritrea, Kongo, Libia, Siria, Afganistan, Palestina, Pakistan, Vidin, Lom, Garmen, Faculteto, Beden, Bulgarovo, Gradec, Kaloian...

15

Ааааа

преди 6 години

На някой от управляващите ни не им се работи по европейски проекти, общините се нямали пари за ремонти на църквите, църквите пък са регистрирани по търговския закон като фирми и накрая призив към изстрадалият български народ да заделят за ремонти на църквите от залъка си...това ми прилича на ограбване посред бял ден.

fallback