Снимка: Архив, Булфото

Пенсионирана учителка от Велико Търново дари бащината си къща в лясковското село Добри дял за ремонт на църквата "Успение на Пресвета Богородица" в селото, която е пред срутване.

Преди дни Роза Стефанова тържествено връчила ключа на имота си на кмета Стоян Стоянов с единственото желание - местният управник да я продаде и да вложи парите за укрепване на 160-годишния храм.

"Аз съм родена в Добри дял. Даже навремето съм кръщавана в този храм. Преди няколко месеца ми се обади дъщеря ми, която работи в БАН. Прочела в интернет, че е обявена дарителска кампания за укрепване на черквата и камбанарията. "Мамо, дали не можем и ние нещо да направим", ми каза. Първоначално бях малко озадачена, но не му мислих много. Докато бях по-млада, си ходех, имаме голям двор с овошки, произвеждах си и зеленчуци, но вече не съм в състояние", разказа пред Bulgaria ON AIR благодетелката.

През октомври Роза отишла в родното си село и се срещнала с кмета. Завела го в къщата и обяснила, че иска да я дари, а той да я продаде за родолюбивото дело. Упълномощила го официално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase