Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Жена, станалa жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Oще по темата
Писмото е подписано от "едва оцеляла от насилие жена". Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това", разказа Галина пред Нова тв.

"За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина.

Тя изрази надежда повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ не може да бъде решение на един социален проблем.

"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

Огнян

преди 6 години

"едва оцеляла от насилие жена" от организираната престъпност. Интерестно как една конвенция ще спаси българските гражданки от посегателства? Като поставят конвенцията в джоба на всеки полицай?! В момента има действащо законодателство има и закон за домашно насилиe. Нима полиция и прокуратура и съд се задействат по такива сигнали. Това е истинският проблем. Т.е видите ли без конвенцията ние сме *** които си бият жените...само че не е така - разбира се случаи има, и защо не са наказани биячитe

163

Анонимен

преди 6 години

В Гревио са САМО ЖЕНИ! ЗАЩО!?1?!Тея 10 извратени лелки в Гревио са все от страни-кандидатки за ЕС, шефката е туркиня! Явно *** лобито разчитат на голям хъс от тьотките, особено в родните им страни за изпълнение на задължителното условие за приемане в ЕС - ратифициране на джендърската конвенция!

162

Анонимен

преди 6 години

ИК масово не е ратифицирана, а май така и ще остане. КОЛКО ДЪРЖАВИ НЕ РАТИФИЦИРАХА ИК?1. Европейски съюз - 11 от 28, или 39.3%2. Съвет на Европа - 19 от 47, или 40.4%3. Инициатори на ИК - 25 от 53, или 47.2%

fallback