Снимка: "Булфото"

Общ преглед

"Колко клинични пътеки струва детският живот в България"! Плакат с този въпрос издигнаха родители, които излязоха на протест пред Министерския съвет в защита на Клиниката по детска кардиология.

Преди дни Националната кардиологична болница обяви, че клиниката е пред фалит.

Още по темата

"Присъда СМЪРТ чрез липса на лечение", "От детската кардиология зависят 13 000 детски живота на година" и "Не обричайте децата ни на гибел", бяха сред другите плакати, които родителите издигнаха докато правителството заседаваше.

Майките и бащите излязоха на улицата да защитят Клиниката по детска кардиологоия, защото за много от тях и децата им други варианти за лечебни заведения в близост няма, съобщи "Булфото".

Основните искания на хората са да се уреди проблемът на болницата с липсата на медицински сестри, както и държавата да дофинансира лечебното заведение.

Здравното министерство е на позиция, че няма проблеми с финансирането, а в разпределението на ресурсите и на човешкия потенциал. Вчера заместник-здравният министър Жени Начева коментира пред БНТ, че клиниката е уникална за страната и Министерството няма да допусне затварянето ѝ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар