Снимка: Булфото, архив
fallback

Дебатът за Истанбулската конвенция е доста сериозен и 86% от хората са чули за нея. Това на практика означава всички.

58% обаче не одобряват България да ратифицира документа срещу само 19%, които я одобряват. Съотношението е приблизително три към едно, сочи изследване на "Галъп интернешънъл", проведено между 2 и 9 февруари.

Oще по темата

Останалите 23 на сто от анкетираните се колебаят дали Конвенцията трябва да стане факт или не.

Във всички социални групи обаче преобладава отрицанието, обобщават анализаторите като уточняват, че известно изключение правят привържениците на ГЕРБ, където близо 1/3 приемат конвенцията, а 2/5 я отхвърлят.

Според социолизите едва ли хората са много запознати в детайли с Истанбулската конвенция, но в такива обществени дискусии е важно да се провери най-вече какъв образ се е създал, изводът от проучването е, че общият имидж на конвенцията очевидно е негативен за българите.  

От темите от последните дни явно сериозно се подкрепят най-вече различните типове проверки на съответните контролни органи – проверки на имущество, проверки на кметове, проверките в железниците и т.н.

Така например 78% споделят мнението, че никога не е късно да се проверява нечие богатство. 20% обаче смятат, че вече е много късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

истината

преди 6 години

с конвенция или без конвенция *** и обратни винаги е имало и винаги ще ги има никой не може да ги спре но това не значи че трябва да ги изтребваме и преследваме а да се заемем с възпитанието на децата в семейството и училището и задължително да се въведе ВЕРОУЧЕНИЕ въпреки съпротивата на комунистите

65

Анонимен

преди 6 години

Конвенцията на поробените, без право на глас, ни хък ни мък.

64

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Колко незнание блика от хората които са против Истанбулската конвенция! Няма трети пол, няма ала бала. Понятието "***" се използва, като понятие са социална роля на запад от 60-те години. Все едно да се каже, че бисексуалните са четвърти пол, транс пети и т.н. Тези хора са хомоФОБИ. В английският оригинален текст на Истанбулската конвенция никъде не се споменава за трети, пети или десети пол!

fallback