Снимка: Булфото
fallback

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс".

Той е издъхнал тази нощ в съня си, съобщиха пред Дир.бг от "Шарлопов Груп".

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология".

След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

Dimitrov

преди 6 години

Само ако можехте да усетите мисълта му, като позитивни хора.. щяхте да разберете как да програмирате собственото си бъдеще, без завист ненавист омраза злоба, без прогресивна човешка лудост придобита от недоимък и безпаричие. На скала успя да остави сърцето и любовта си към живота и природата в България. Дерзайте, някой ден да имате възможност, да бъдете на подобно място от където да гледате морето и усещате силата на природата и да благодарите всеки ден, за възможността и щастието да бъдете у дома в България, а не жалки деморализирани скитници по света.. до като сте живи. Бъдете благодарни, то

158

Горан

преди 6 години

За умрелия или добро или нищо, но аз бих казал само, че да натрупаш милиони е възможно само, ако притежаваш алчност, като за начало... Каквито и да са другите качества на милионера, основната движеща сила при тях е алчността... Пък и в една от статиите са си го написали... натрупал си е състоянието със спекулации... Разбира се, та как иначе... Има и други начини, де...

157

Горан

преди 6 години

Човек и добре да живее... умира, и друг се ражда... Ако има кой да го помни с добро хубаво, ако не... нищо не отнасяме със себе си, това е.

fallback