Снимка: Flickr.com
fallback

БСП внася промени в Закона за защита от домашно насилие в Наказателния кодекс. Според Корнелия Нинова по този начин се синхронизират изискванията в Истанбулската конвенция с българското законодателство.

Домашното насилие да се третира като престъпление от общ характер, тъй като досега е било от частен, предлагат още социалистите, съобщава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


БСП искат изграждането на кризисни центрове, които да предлагат закрила на жени, претърпели насилия у дома. Един от тези центрове е в Перник. Той бе посетен от председателя на европейските социалисти Сергей Станишев - радетел за ратификацията на Истанбулската конвенция.

От самите центрове за жени и деца, жертви на насилие обаче са категорични, че само това няма да е достатъчно. Причината е, че конвенцията задължава държавата да промени политиката си, свързана с казуса. Освен това насилниците ще подлежат и на по-сериозно преследване от Закона, категорични са още специалисти.

Законодателните си промени срещу насилието над жени БСП ще внесат през следващата седмица в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ognyanz

преди 6 години

До "съветска пъпна връв" : Това каква връзка има с темата?А до "никому нищо!" (сигурн0 си същият): Не вярвам да си бил ученик или войник по царско време, но и тогава са пердашели здраво. И не само това.

16

ognyanz

преди 6 години

До "Гост":-- А защо БСП синхронизира тези промени с конвенцията, която отхвърлиха? И защо чак сега, когато обсъжданията на тази конвенция са протекли доста по-рано в цяла Европа, или поне в заинтересованите страни? Би трябвало, щом не искат подобна конвенция, да не синхронизират промени с нея ... --Това би трябвало да е ясно, но да ти го обясня все пак: Нито БСП, нито ПФ, нито някой друг се е обявил против тази част от Истанбулската Конвенция, която касае домашното насилие. "А срещу "***"

15

съветска пъпна връв

преди 6 години

До Я па я...!Изметоха хамбарите,, прибраха добитъка и инвентара и ни ранеха с фураж!

fallback