Снимка: БТА, архив
fallback

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване на Офелия Кънева като председател на Държавната агенция за закрила на детето. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Временно изпълняващ длъжността ще бъде д-р Валентин Димитров, заместник-председател на агенцията.

Oще по темата

Мотивът за рокадата в ръководството е непредприемането на адекватни мерки срещу насилието в Дома за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в Габрово.

Видео кадри показаха как служители тормозят и бият деца и младежи с увреждания в дома. Случаят е поет от социалните и от прокуратурата.

Премиерът е разпоредил също така Главният инспекторат на Министерския съвет да направи цялостна проверка на дейността на ДАЗД.

Специално ще бъдат анализирани извършените наблюдение и контрол на специализираните институции за отглеждане на деца относно спазването на правата на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Георги господинов си

преди 6 години

В най-новата ни история за първи път в България министър-председател освобождава председател на ДАЗД при положение при предишните председатели на държавна агенция за закрила на детето той не ги освобождаваше Може би защото сме в момента в председателство Защо не освободи от утре и Надя Джунова експерт в социалните дейности в Столична община мина Владимирова директор на социални дейности Столична община Албена Атанасова заместник кмет по здравеопазване началник отдел социални дейности Юзер Каспарянт община Варна Защо чак сега се сещат да освобождава председателят на държавна агенция за закрила

71

kolo

преди 6 години

Крайно време е да уволним този *** противен измамник от снимката.

70

Аз

преди 6 години

Корумпирани некадърници като ТИКВАТА

fallback