Кадър: Bulgaria On Air
fallback

Полицейски протести, обещано увеличение на заплатите... Премиерът разреши още 100 млн. лв. за служителите на МВР, те пък бяха обвинени, че постигат исканията си с рекет.

Много или малко са парите на полицаите? Само те ли заслужават увеличение на възнагражденията? Вършат ли си добре работата, за която им плащат и плащат ли им добре за работата, която вършат? Сигурен ли е сектор "Сигурност"?  Споровете по тези въпроси не секват.

На фона на тях екип на Bulgaria ON AIR беше на нощно дежурство с полицаите от най-бедния район в Европа - Видин.

Oще по темата

Над 20 години, преминал през различни нива в системата на МВР, комисар Петър Петров сега е началник на "Охранителна полиция" към дирекцията във Видин.

"Мечтата ми беше космонавт или полицай, но реших, че ми е по-присърце да бъда полицай", спомня си той.

15 минути преди 20 часа, когато започва нощното дежурство, е време за набелязване на целите за вечерта. Време е екипите да тръгнат.

Тази вечер в екипа на комисар Петър Петров са младши инспектор Мартин Йорданов и новото попълнение в полиция във Видин - младши инспектор Светослава Йонова. Макар и само от година и половина, "нежната полиция" по нищо не отстъпва на колегите си.

Нощната смяна току-що е започнала, но предизвикателства на нощта започват. Малко след началото на смяната екипът вече работи по първия си случай – блъсната жена на оживен булевард във Видин.

Докато се осведомяват за състоянието на жената, на тел. 112 постъпва втори сигнал – мъж се притеснява от линч, роми му искат пари и плашат, че ще го посетят. След разговор, човекът е поставен под полицейска защита.

"Чувствам се добре, когато помагам на хората, въпреки че има и недоволни, защото полицията както е в помощ, така и санкционира", разказва младши инспектор Мартин Йорданов.

И той, и комисар Петров имат зад гърба си над 20 години служба в системата на МВР. Въпреки това разказват, че всеки ден за тях е предизвикателство.

Обичат това, което правят и вярват, че да бъдеш полицай не е просто работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Т.П

преди 5 години

Не е достатачна заплатата... Да дигат заплатите на всички ... щом сме в Европа е крайно време тези политици да спрат да гледат за тях ,а да погледнат и към народа ,частен сектор ,държавен няма значение ...Аз подкрепям дигането на заплатите на полицайте и мисля ,че не е достатачно ...

68

Е къде

преди 6 години

се е чуло и видяло на такава малка държава като България,толкова многобройна милиция?!?България осма в света по брой милиция на глава от населението т.е над 47 000 души на наша издръжка!Обяснете ми!Как ще има пари?Еми нема да има!Намалете ги на 20 000-високоплатени и висококвалифицирани!Намалете и държавната администрация и ВОАЛА...Всъщност,знам защо сте толкова много..за да пазите онези,който крадът от народната любов!Ха-ха.

67

ПЕНКО

преди 6 години

ДЕЦА НАШИ, СЛЕД НАС СТЕ- ПОЛИЦИЯ !!! НИЕ СЕ БИХМЕ В ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ! ВСЕКИ НАЧАЛНИК "ИГРАЕШЕ" С "ГОРНИТЕ" ! ГОРНИТЕ ИГРАЕХА С ГРУПИРОВКИТЕ НА ДС/ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ БЯХЯ ОТ ПЪРВИ ФАКУЛТЕТ НА "СИМЕОНОВО" ! ДЕЦА ,- 20 % СЕ ПРЕПРОДАДОХА , НО НИЕ ВАШИТЕ БАЩИ ЗАПАЗИХМЕ ДЪРЖАВАТА /80%БЯХМЕ ОТ СТРАНАТА НА НАРОДА НИ/ ! БЕЗ НАРОД НЯМАШ НИЩО! АЗ СЕ БИХ 23 ГОД.+ НА "УЛИЦАТА" -ПЪРВО ОФИЦЕР ,ПОСЛЕ ИНСПЕКТОР ! ПРЕДИ ТОВА БЯХ УЧИТЕЛ !ЗАПОЧНАХ СРЕЩУ ТУРСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ . --БЕЗ НАРОД И РОДИНА НЯМАШ НИЩО !!!

fallback