Снимка: БТА

Сто милиона лева допълнително ще отпусне Министерският съвет за увеличение на заплатите в МВР,  стана ясно след срещата на синдикатите в системата и премиера Бойко Борисов.

Протести обаче днес ще има, обяви председателят на СФС на МВР Валентин Попов.

Още по темата

Той уточни, че утре ще свика заседание на Управителния съвет на синдиката, за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат, съобщи "24 часа".

Вчера премиерът и синдикатите влязоха в задочен диалог за протеста, за който полицаите използваха билбордове, с които искаха да посрещнат европейските гости.

Тогава Борисов каза, че протестите не му пречат и е добре в Брюксел да знаят какви са заплатите у нас.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов каза, че премиерът е доволен от работата на МВР заради събираемостта на приходи в бюджета.

Очаква се днес ръководството на Вътрешното министерство и синдикатите да проведат нова среща, за да обсъдят увеличението на заплатите и допълнително отпуснатите средства.

За тази година вече бяха предвидени допълнително 55 млн. повече за заплати в МВР. Синдикатите обаче поискаха поне 15% увеличение на възнагражденията.

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.

Според Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност" увеличение на заплатите трябва да получат всички във ведомството. Грозев цитира премиера, че парите не са сделка за спиране на протести.

Главният секретар на вътрешното ведомство Младен Маринов заяви, че за държавата е необходима стабилност, а тя се осигурява от полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase