Снимка: БТА
fallback

Синдикатите на МВР се отказаха да протестират и прекратяват действията си, съобщиха от СФСМВР.

От синдикатите обясниха, че във връзка с настъпилата на 11 януари 2018 г. промяна в ситуацията около исканията, за които Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) протестира от лятото на 2017 г., Управителният съвет на СФСМВР реши временно да преустанови протестните действия, считано от 12 януари 2018 г.

Oще по темата

Вчера на среща с правителството премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани и очаква резултати от тях срещу обещаните още 100 млн. лв. за заплати.

"Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обърна премиерът към синдикалните лидери в МС.

Днес заместникът му Валери Симеонов обаче обясни, че това повишение не е съгласувано с коалиционните партньори, а самият той не подкрепя отпускането на още средства.

Патриотът съобщи, че във вторник се очаква съвместно заседание на партиите в управлението, на която ще бъде обсъден въпросът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Нормално мислещ

преди 6 години

До 27 - Грозно е когато не знаеш, а когато не знаеш по добре не се исказвай неподготвен! Тези бонуси са първите от 10 г. насам, защото поради ред грозни причини 10 г. не са получавани бонуси. Причината за тези бонуси е европредседателството. И заради същото се купиха нови автомобили, но само на кат. Хайде сега се поогледай и виж охранителна полиция с какви автомобили работи.

26

Анонимен

преди 6 години

Грозно е. Преди Нова година на полицаите 50 милиона и 13 заплата по 480 лв. - за останалите служители, учители, пенсионери - нищо. Сега полицаите изплашиха когото требе и им дават оше 100 милиона на останалите пак нищо - нещо да - нови цени на ток, газ, хрантелни продукти които тръгнаха нагоре.Полиция нисък рейтинг, ниска култура, ниска разкриваемост, много ескри. Полицаи пенсионери на работа с пълна пенсия и пълна заплата. Защо?

25

Горд Българин

преди 6 години

Както е нормално, всички в България сте компетентни по всички въпроси. Само знаете да плюете без да знаете как се работи на други места. Като толкова много разбирате защо не сте станали полицаи или пожарникари? Сигурно защото работата е лека, безопасна и високо платена ли? Защо не критикувате съдебната система за това, че не осъждат "бизнесмените" и други управляващи луксозни автомобили, които не се съобразяват с никого на пътя? Защо не критикувате заплатите на милите ви "народни представители"?

fallback