fallback

Общ преглед

Десетки служители на МВР и представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) се събраха тази вечер на протест в центъра на София.

Oще по темата
Това стана на кръстовището на ул. "Александър I Батемберг" и ул. "Генерал Гурко", като движението в района е блокирано, съобщава "Фокус".

Протестиращите носят плакати, които гласят: "Европа и за нас" и "За вашата сигурност се грижат хора, чиято основна заплата е 340 евро".

Малко по-рано днес на среща с правителството премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани и очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обърна премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет. Те пък посочиха, че тази вечер протест все пак ще има.

Очаква се утра да се свика заседание на Управителния съвет на СФСМВР), за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

пострадал

преди 6 години

Преди година и половина пострадах - по време на работа при криминален инцидент.И до ден днешен разследване няма и няма .Та когато полицаите трябваше да ми помогнат не ми помогнаха.За същото деяние в Германия оня дето бутна жената в метрото е осъден на 3 години затвор.Нашите полицаи не направиха нищо за мен като пострадал при инцидента.Оттогава не уважавам хората с тая професия.

32

неверник

преди 6 години

Минах покрай паркинг на РПУ.Факт-на служебният паркинг на РПУ-то бяха подредени Mersedes ML270,Audi A6,нов VW Passat TDI .Като на някакво изложение.Е,добре как така със заплата от 340 евро се купува автомобил за 50000 ли 60000 евро?Теоретично трябва полицаят да работи 15 години и да спестява цялата си заплата за да купи такъв автомобил.Теоретично е така,а на практика???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

31

пенко

преди 6 години

Да споменем -ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ : -" ЧАО РАГАЦИ -СОРИ " -АЗ ОТЛИТАМ !!! ЗА КОЛЕГИТЕ / АЗ СЪМ БИВШ /! ... -А ПОЧНЕТЕ ПЪРВО ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА , ЗА КОЯТО ВИ ПЛАЩА Н А Р О Д А И ТОГАВА СЕ "НАДУВАЙТЕ "ЗА ЗАПЛАТИ!!! УБИЕЦЪТ- 9 ГОД. ЖИВЕЕ ПОД ВАША /КОЛЕГИ ПОЛИЦАИ/ ПРОТЕКЦИЯ!!! Е И АЗ СЕ КОРУМПИРАХ СЪС 100 ДОЛАРА ПРЕЗ МОИТЕ 24 ГОД. В МИЛИЦИАТА И ПОЛИЦИЯТА!!! БЕШЕ ТЕЖКА МИЗЕРИЯ ЗА ДЕЦАТА НИ! ДНЕС -КАК ДА НЕ СИ КАТО "БАНДЮГИТЕ ПАРАЛИИ" , А КАЖИ БЕ..." ПОЛЮЦИО -ПРОСТО-СТАНТ" ?

fallback