fallback

Сурови мерки срещу водачите на неизправни автомобили. Служебно ще се прекратява регистрацията на коли, в случай на установяване на опасни нередности на задължителния годишен технически преглед.

Предстои агенция "Автомобилна администрация" да спусне новите изисквания до пунктовете за технически прегледи.

Регистрационни табели в случай на опасни неизправности няма да бъдат сваляни. Информацията за повредата ще отива в системата на агенция "Автомобилна администрация", оттам в тази на "Пътна полиция" и едва тогава регистрацията ще се прекратява служебно.

В графата опасни повреди влизат отработени газове извън нормата, неизправности в кормилната уредба, а също така и в спирачната система.

Освен тях съществуват значителни и незначителни повреди, а коя повреда в коя графа влиза - ще решава техническото лице.

Въпреки че статистика няма, от следващата година ще има единен електронен стикер за технически преглед. Предвижда се и глоба от 2000 до 7000 лева за превъртане на километража.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

анонимен

преди 6 години

не си заслужава да се занимавам с комент.тоя които предлага това естествено е да е *** и проззд КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА се върти не слагаи греди да го спреш

117

шииеие

преди 6 години

До HeinrichHimmlerсъгласен

116

Голям смЕх

преди 6 години

Някои смятат, че сега сме открили топлата вода. От край време в закона е записано, че коли, които са технически неизправни не могат да се движат, като неизправностите са изброени в закона. Има и изисквания, към колите когато минават на ГТП и в закона пише, че коли без ГТП не могат да се движат. Някои като КРАЙ незнайно защо решиха, че сега се извършва революция по отношение на колите, които могат да се движат по улиците.

fallback