Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Три поколения от рода Аргирови носят в сърцето си народната музика. Легендарният изпълнител на македонски песни Илия Аргиров наследява таланта си от своята майка – надарена певица с огромен репертоар.

Неговият син – Димитър Аргиров, издаде само преди месец новия си албум. Той носи заглавието "Пирински цветя" и е посветен на две годишнини - 50-годишнината на певеца и 5 години от смъртта на баща му.

Албумът е уникален заради участието на италиански музиканти, които са координирани по скайп и специално за проекта са пригодили рок барабани за автентичното звучене на тъпан. Димитър Аргиров изпълнява песни от репертоара на баща си, но влага авторски аранжимент и по-модерно звучене.

За легендарния си баща Димитър разказа: "Той е човекът, с който съм общувал най-много в детството си. Той ме водеше постоянно с него, по концерти, репетиции, ходехме често на риба. Беше запален рибар. Баща ми беше много весел човек, обичаше да се шегува, много остроумен. Понякога обичаше да жегва хората с чувството си за хумор, но те не се сърдеха. Беше добронамерен човек, със широка душа, винаги позитивен. Разговарял съм с негови колеги, които споделят за него, че е бил абсолютен професионалист. Винаги изглеждащ добре, винаги изгладен, с много голяма отговорност към публиката към феновете, към музиката".

Целият разговор с Димитър Аргиров - тази събота в 10:30 часа във "Фамилно" по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

д-р Исня

преди 6 години

А за братя Аргирови нещо?

fallback