Снимка: БТА

Изяснява се колко души са потърпевши от фалита на туроператора "София тур и Холидей",  съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Министерския съвет.

Още по темата
Тя призова засегнатите клиенти да потърсят контакт с министерството. До момента това са направили шестима души, но данните колко хора са закупили празнични пакети, били противоречиви.

По думите на Ангелкова към момента няма връзка с фалиралия туроператор за изясняване на ситуацията. Вчера от фирмата обявиха, че изпадат в неплатежоспособност, след като са разплатили стари задължения.

При последвалата проверка от министерството обаче на адреса на фирмата не е бил открит абсолютно никой.

В 15 часа днес Ангелкова вика на спешна среща директорите на двата застрахователя – бившият и настоящият на фирмата. Застрахователят е сменен само преди дни – на 12 декември, като настоящият е "Алианц".

Има и разминаване в размера на покритието на застраховката, което ще се проверява. На срещата ще присъстват представители на Комисията за финансов надзор, както и представители на фирмата на по-ниско ниво, защото собственикът не може да бъде открит към момента. По думите на министъра през октомври компанията е сменила собственика си и е прехвърлена на сръбски гражданин.

Очаква се на срещата да има повече информация за засегнатите клиенти и как най-бързо те да бъдат обезщетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase