Снимка: Reuters

100 българи останаха във Франкфурт заради отменен полет към София. Самолетът на "Уиз еър" трябвало да излети вчера в 15:40 часа, но това така и не станало.

Сънародниците ни трябвало да пренощуват на германска земя. С помощта на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров хората били транспортирани от летището и настанени в хотели в радиус от 40 километра.

По информация на Външно министерство разходите били платени от авиокомпанията.

От "Уиз еър" обяснили на консултвото ни, че групово решение за прерутиране не може да бъде очаквано.

Въпреки това днес пътниците се превозват от хотелите до летище Франкфурт на Майн. Очаква се самолет на "Уиз Еър" да качи една част от тях на полет до София, съобщи bTV.

Тези, които не успеят да бъдат превозени с този полет, ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на "Луфтханза" по-късно или с друг полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в постоянна връзка с българските граждани, като информира, че част от тях вече са намерили алтернативен начин за транспорт до София.

За съдействие гражданите могат да се обръщат към дежурните телефони на консулството във Франкфурт: ++49 69 509 278 13 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase