Снимка: Булфото, архив
fallback

Нараства тенденцията за употребата на повече от едно наркотично вещество сред шофьорите, стана ясно от думите на доц. Васил Атанасов от ВМА по време на семинар "Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност".

"Метамфетаминът е на второ място след употребата на марихуана. Тенденцията за наличие на повече от едно наркотично вещество нараства. Хероинът в последните години почти изчезна, ползва се метадон, който обаче не в тестовете, който се правят на шофьорите", посочи експертът, цитиран от "Фокус".

"Тестовете на пътя са специално създадени за изследване на водачи в период от време близък в периода на изследването. Тук тестът е съобразен така, че да покаже положителен резултат, ако употребата е от 36 до 48 часа назад", обясни доц. Атанасов.

Експертът посочи, че само за няколко часа алкохолът го няма в кръвта, но при наркотиците този процес трае дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Коко

преди 6 години

Всички знаем кои са такива шофьори.. 99% са със мощни коли от миналия век, ученици и студенти. Вместо семейство да мислят, правят глупости. Ако се насърчават младите да инат деца, нещата ще са други. Човек със семейство е деуг човек. Малките *** са *** на новото време

8

Бандит

преди 6 години

То вече и по улиците не знаеш кой на какво е,какво остава за пътищата.Сбъркана работа

7

анонимен

преди 6 години

Синтетичната дрога, вкл. амфетамините са най-страшната дрога, мозъкът става на решето, затова има толкова много убити и ранени по пътищата на България.Но в България няма ефективна съдебна система и тия *** карат коли, вместо да са в затвора.

fallback