Снимка: архив, БулФото
fallback

От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят, няма да получават социални помощи. Това каза в Ловеч заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

По думите й без социални помощи ще останат и семействата, които не пускат децата си на училище, предаде БТА.

За осигуряване на първа работа на лица, по различни програми са осигурени 80 милиона лева през 2018 г. Султанка Петрова допълни, че акцент в дейността на Министерството на труда и социалната политика следващата година ще е отговорността към възрастните хора.

"Тъй като България е най-бързо застаряващата страна не само в ЕС, но тя е на второ място в света. Затова и правителството насочва огромно внимание към застаряващото население", каза още Петрова. Тя поясни, че започва и процесът на деинституализацията на възрастните хора.

За извеждането им от домовете и за осигуряване на лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти са предвидени 68 милиона лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

mustafa mustafov

преди 6 години

Koi shte opredelia koi mojee da raboti ..............Ivan Stoian ha ha ha ili Petkan Ganiovska istoria 4i4o ba4o i strinka

39

Анонимен

преди 6 години

В тази страна живеят някои първосигнални,злобни ***,без грам мозък.Първо това е начин как да се ограби повече,а да се дава по-малко.Второ ще засегне най-слабите и районите в които няма работа,което ще доведе до обезлюдявания и самоубийства.Трето ще се покачи престъпността.И четвърто,в България помощите са толкова малко,че веднага се превъртат през пазара и икономиката и нищо не остава в получателите,което е полза за бизнеса.

38

Дискриминация?Зависи

преди 6 години

До Анонимен 38Конституцията е нещо, което също подлежи на промяна.Законът обслужва нуждите на обществото, а то им спецификиДавам ти пример.Преди време Сингапур е бил на дередже бетер нашите ромски гета. Знаеш какво представлява Сингапур днес.Освен всичко друго, там се дават най-високи суми за детски надбавки.Но не се дават на всички.Надбавки се полагат само на онези деца, които имат поне един родител, завършил университет.Това може да се тълкува като вид регулиране, а не като дискриминация

fallback