Снимка: БТА
fallback

Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на младите и на нацията, ще спести огромни разходи за здравеопазване. Спортът може да спомогне за изкореняването на агресията в училище, в дома, по улиците, обяви президентът Румен Радев, който беше гост на тържественото събрание на Националната спортна академия "Васил Левски" по случай 75-ата годишнина на спортния университет.

Според държавния глава дълбоката обществена криза през последните десетилетия не е подминала и спорта.

"Държавата се отдръпна от финансирането му, отдръпна се от много важни помощни, регулаторни, контролни и обединяващи функции", каза държавният глава пред присъстващите.

"Напоследък се задоволяваме и с един медал от олимпиада, за спортна култура сред българската младеж трудно можем да говорим", добави той.

Президентът Радев подчерта, че спортът далеч не е само физическо развитие, а развива също бързината и гъвкавостта на мисълта, изгражда характера, възпитава в екипен дух, спортментство, обединява нацията, сближава хората и народите, носи мир.

"Още преди 75 години държавното ръководство на България осъзнава ролята на спорта за общественото развитие и полага основите на Държавното висше училище за телесно възпитание. През всички тези години НСА отстоява своята мисия да утвърждава ценностите на спорта, олимпийските идеали, и да развива спортната наука", каза държавният глава.

Румен Радев награди НСА с Почетния знак на президента на България, а получи като дар пластика на символа на спортната академия - нейната арка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

румци десин май е решил че сме на специализация у руснята и всички го вдигат на борбичка и 60 годишни версии на щурмгевер... лош пиар , румци, лош пиар.

33

158

преди 6 години

Абсолютно прав! Герберските *** тука са полудели.

32

съвпадение ли е

преди 6 години

до Решетников каза....Как все Путин и Гумен са на една вълна и речите им са почти еднакви......сякаш един чонек им ги пише..ха.ха

fallback