fallback

България е в челните позиции в Европа по пари изпратени от близките ни в чужбина. За миналата година сумата доближава близо 1 милиард евро, според Евростат. Къде отиват тези пари у нас?

Животът в малките градчета принуди младите да търсят работа в чужбина: За миналата година българите с подобна съдба са пратили над 860 милиона евро на своите близки у нас.
Oще по темата


Това нарежда България на четвърто място по парични преводи в страните от Евросъюза. Очаквано най-много пари пращат сънародниците ни, които работят в Европа.

"Бедността остава причина номер едно, която кара младите да търсят работа в чужбина", отбеляза финансовият анализатор в Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 6 години

До номер 73БВП е почти изцяло от усвояване на еврофондове( магистрали, огради и др). И незнам защо цялото население на Бг влизат в сметките ти за БВП, вкл. пенсионери, деца и безработни

75

До 76

преди 6 години

Не чакаш викаш на готово, уреди си живота самостоятелно, закупи си жилище, имаш добри и стабилни доходи и се готвиш да се задомиш и да издържаш семейство, без помощта на родители, които, според теб вече били ,,бита карта". По разсъждения звучиш на 12- 13 годишен тинейджър, витаещ все още в облаците и неориентиран в живота

74

До 71

преди 6 години

Те може и да се връщат, но парите за ДДС и др.такси си остават в Бг. Вие дето сте в Бг само от бг производители ли пазарувате?

fallback