Снимка: архив "Булфото"
fallback

Европейският полицейски съюз показа на пресконференция в Берлин българска полицейска кубинка след като е била носена 6 месеца. Представителите на структурата са подложили на тест обувката в лабораториите  на GORE-TEX.

Резултатите са показали, че тя не отговаря на съвременните изисквания и нужди на полицията и не е подходяща за изпълнение на служебните задължения на полицаите. Това обявиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Oще по темата

От полицейския синдикат информираха, че са получили подкрепа за протестите си от Европейския полицейски съюз.

На пресконференция в Берлин на 2 ноември президентът на ЕПС Герит ван де Камп заявил и че през 2018 г. една част от събитията на съюза ще се проведат в България, за да стане ясно какви са доходите на полицаите и условията на труд, в които работят.

Експертът, изготвил сравнителен анализ на оборудването, екипировката и обучението на полицейски служители в 15 страни Никша Никодинович пък обявил, че един от големите рискове за Западна Европа по отношение на регистрирането на незаконните мигранти е пряко свързан с ниското заплащане, което води до демотивация на полицаите в Сърбия и България. 

ЕПС е полицейски съюз с нестопанска цел, посветен към насърчаване и гарантиране на вътрешната сигурност в рамките на Европейския съюз. Организация е съставена от полицейски синдикати, които се стремят да гарантират, отстояват и защитават, здравни, социални, професионални, икономически и културни права на всички служители работещи в областта на вътрешната сигурност.

От българския полицейски синдикат пък обявиха, че сменят тактиката на протестите си.  На 8 ноември СФСМВР ще отбележи професионалния празник на българските полицаи с научно-приложна конференция на тема "МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

смехурко:))))))

преди 6 години

На тях полицаите и това им е много.За 30% на свършена работа от тях и да протестират да да реват е много нагло от тяхна страна

36

Румен

преди 6 години

до инж.Ганевако иска и москвича си да хвали,това са си лично негови извращения...

35

Анонимен

преди 6 години

До ПитамТъй като цинтите почнаха много да ми разраняват краката, накарах нашите да ми купят кубинки, които носих до последния ден. После, на уволнението ги върнах обратно заедно със зелените дрехи и парадната, а въпросните кубинки си ги прибрах

fallback