Снимка: архив Bulphoto

Най-големият полицейски синдикат в МВР организира пореден масов протест на работещи във ведомството на 21 октомври. Това каза заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR

Той поясни, че се очаква на площада в София да се съберат около 10 000 човека. Исканията на полицаите отново ще са за увеличение на заплатите.

"Настояваме за това много отдавна и имаше време тези пари да бъдат предвидени в бюджета", каза Кузманов. И допълни, че синдикатите категорично не са съгласни с евентуално увеличение от 1 януари 2018 година.

Пореден, но по-малък протест ще има и на 14 септември пред парламента,когато е празникът на пожарникарите, припомни Илия Кузманов. Така синдикатът спазва обещанието си на всеки полицейски празник да е на улицата.

Проблеми в сектор "Сигурност" отчитатат и частните охранители. Те подкрепят голяма част от обсъжданите текстове, които предстои парламентът да гласува, но имат забележки към доста други.

Здравко Дерелиев от НАФТСО заяви, че въпреки всички забележки от организацията подкрепят изискването вскя охранителна фирма да членува в браншова организация, защото само така сивият сектор ще излезе на свето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase