Снимка: Министерството на културата
fallback

Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за директор на Националния исторически музей /НИМ/, докато длъжността бъде заета с конкурс, съобщава Министерството на културата.

Петрунова е признат археолог, ръководител на много експедиции и проекти. Била е зам.-министър на културата, зам.-директор на Националния археологически институт с Музей към БАН /НАИМ-БАН/, ръководител на Секцията по средновековна археология при института.

Oще по темата

Ръководител е на повече от 50 археологически експедиции - теренни проучвания и разкопки, на различни проекти, свързани с археологически проучвания, туризъм, популяризиране и опазване на българското културно-историческо наследство. Автор е на повече от 200 книги, статии, монографии, научнопопулярни публикации.

Доц. д-р Бони Петрунова заема поста на досегашния директор на музея Божидар Димитров, който се пенсионира. Той ще бъде отличен от министъра на културата Боил Банов за изключителния му принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

Церемонията е на 3 ноември от 11.00 ч. в галерия "Средец" в Министерството на културата, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Пь

преди 6 години

Не ми изглежда симпатичен и честен човек :( доста й е напудрена биографията и прехвалена

5

Анонимен

преди 6 години

До АнонименПрави сте колеги. Археолог, който дори не е доказан (а доколкото знам и доста крадящ) да стане шеф на НИМ? Според мен са искали да се отърват от нея. Предложили са и даден пост и тя като куха бъчва се търкулнала. Иронията е, както каза Анонимен по - долу: Защо Археолог, а не историк не е Директор на НИМ.

4

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТе сами си пишат статиите колега. Избиват си комплексите из тия редове, като прикриват факта, че за нищо не ставатДори подозирам, че и тя самата усеща, че не е достойна за този пост

fallback