Снимка: БТА, архив
fallback

Заплатите на служителите в МВР да се увеличат от 1 до 15 процента, предлага политическото ръководство на МВР.

За това в проектобюджета за 2018 г. са предвидени 55 млн. лв. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред медиите, след като беше изслушан от вътрешната парламентарна комисия.

Oще по темата
Радев коментира, че желанието е парите да се разпределят равномерно за всички служители. Той заяви, че предстои среща със синдикатите, на която да се уточни по какъв начин да стане това.

Министърът отбеляза пред депутатите, че са нужни още средства за капиталови разходи, но отчете, че това са възможностите на финансовото министерство, предаде БТА.

За работата на пожарната при наводнения, Радев коментира, че е необходимо по-добро оборудване за водолазите, както и лодки. Той отчете, че е нужно да се отделят повече средства за другите дейности на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при наводнения и други бедствия.

Министър Радев каза също, че трябват средства и за подобряване на уведомителната система при критични събития. И допълни, че ще се отпуснат средства за подмяна на акумулаторите, поддържащи системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Тези хора нямат желание да работи полицията.Главния мотив за работа е заплащането.А слушаме от години че ще влагат пари за камери, за оборудване за.....Но кой ли полицай на улицата ще работи на 100% с това оборудване ако гладува в къщи и няма самочуствие.Направихте ги мишки,и децата го знаят.

15

SS

преди 6 години

Що по равно бе ***?????Служителите по пътищата и на границата както и криминална полиция на тея хора чакат гражданите.Мишките по кабинетите даже трябва да им ги намалят,че аман от ***!!!!

14

Румен

преди 6 години

ехх,дали ще доживеем.....когато министър няма да говори за 5,10,15 лева увеличение на детски,заплати,пенсии...и маркучи и акумулатори....и почнат да си вършат работатадали?

fallback