Снимка: Flickr
fallback

Поне 100 опасни секти, регистрирани като църкви, вербуват българите, показва проверка на в. "Телеграф".

Статистиката става ясна след случая с 18-годишния Калоян, който преби медсестра и се самоуби. Родителите му казаха, че е зомбиран от руската секта Анастасия.

Според закон от 2002 г. всяко вероизповедание може да се регистрира като църква. Това става във фирменото отделение на Софийския градски съд.

Oще по темата
Сектите и култовете носят в себе си определени опасности на четири нива, пише вестникът - на лично ниво, на ниво семейство, общество и държава. Нужни са сериозни поправки в Закона за вероизповеданията, казва професорът по богословие Иван Желев, дълги години шеф на дирекция "Вероизповедание". Съдът е пуснал 168 култа у нас.

Феновете на Анастасия се маскират като еколози. Привържениците прокламират първобитен начин на живот, не ядат месо. В Русия имат около 300 000 членове. У нас имали комуна от сламени и дървени къщи до елховското село Славейково. Никой не може да проникне там, твърдят местни хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Амур

преди 6 години

За смърта му са виновни наркотиците който разпространяват в София Запад.

36

Радева

преди 6 години

Трябва да има разследване според мен и да се идентифицират тези псевдоеколози и скетанти, за да не се лъжат хората.

35

Кинчевa

преди 6 години

Нищо чудно, че зелените НПО-та са оплетени като свински черва. Все едни и същи хора стоят зад тях и са все или роднини или приятели или любовници. Тази модерна болест да си зелен е използвана умело от хора като Тома Белев и Борислав Сандов, които омотават в примките си млади хора и ги манипулират да им вършат черната работа, докато те забогатяват на техен гръб.

fallback