Снимка: архив, Булфото

Бруталните отвличания от групата на "Наглите" оставят травма за цял живот, подчерта криминалният журналист Стефан Ташев. Бизнесменът Ангел Бончев, който бе задържан за заплаха за убийство към сина си, е една от жертвите на организираната престъпна група.

Още по темата

"Ангел Бончев е най-потърпевшият човек от бандата на "Наглите" - загуби съпругата си, загуби два пръста на ръката, беше публично унижен да дари парите за жена си. Бончев беше дясната ръка на Гриша Ганчев, след което той го изостави. Идеята да бъде отвлечен Бончев бе да бъде притискан Ганчев", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Журналистът е категоричен, че няма начин бруталните отвличания да не се отразят и посочи, че бизнесът на жертвите тръгва тотално надолу.

Парите от "Наглите" така и не бяха открити, нито един лев. Става дума за милиони! Босовете на групата на "Наглите" се измъкнаха. Тези в затвора са само изпълнители", каза още Ташев в "България сутрин".

Той все пак акцентира върху факта, че след задържането на част от "Наглите" отвличанията са спрели. Криминалният журналист припомни, че много от свидетелите се отказаха от показанията си и не бяха доказани всички обвинения.

"Няколко години в затвора. Отвличал, грабил, рязал ръце и изведнъж пак на свобода. Тези хора няма да станат хлебари и учители, ще се занимават пак с такива неща", предупреди Ташев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase