Контролът за наличието на фипронил в яйцата и продуктите с яйчен произход ще продължава всеки месец, съобщиха от Агенцията по храните.
Издадено е предписание на производителите всеки месец да проверяват собствената си продукция.На производителите на яйца и преработвателите, които ги влагат в своите продукти, е възложено да осъществяват непрекъснат контрол над производството си, за да бъде гарантирана безопасността на продукцията в търговската мрежа, съобщи Тодорка Янковска от Агенцията по безопасност на храните.
Всяка една партида трябва да бъде придружена с такива писмени доказателства, че тази партида е изследвана и в нея не се установява наличие на фипронил, заяви Янкова пред БНР.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 6 годиниЯйца само от домашните кокошки вкъщи. Мляко само от домашната крава. Месо само от свин.кята телето и домашните кокошлета. От 20 години от магазин не пазарувам. Какво да купя от магазина надутите кокшки с анаболи или месото боядисано с оцветители? Яйцата отровени или кремвиршите и саламите от кокоши крака гребени от петли и перушина натъпкани с химия и овкусители? Не мерси яжте си ги вие. Да вие сладко!
2
анонимен
преди 6 годиникакво става с тези яица над 2 лв за 6 бр 6 лв масло от 250 гр доматите ичушките минаха 2-50 лв за кг а е октомври
1
гп
преди 6 годиниТоя фипронил не е намазан по яйцата защото е великденска боя, а защото с него са се почиствали курници и клетки на кокошките от кърлежи.Сега се отрече фипронила, можи би е правилно.Въпросът е, като не се използва фипронил, как ще се чистят курниците от кърлежи и ***?или вече няма да се чистят? Кажете!