Видео 12.10.2017

Русия доминира над Черно море, но пък заплаха за нас няма

Русия доминира над Черно море. Военният дисбаланс е много силен в нейна полза, за което пък от своя страна няма разумно обяснение, посочи в студиото на "България сутрин" експертът по отбрана ген. Съби Събев.

Повод за дискусията стана информацията, тиражирана от световните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море, за която пък вчера лидерът на социалистите поиска обяснение лично от премиера Борисов.
Още по темата


"Няма планове за постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море, категоричен бе експертът по отбрана. По този начин той подкрепи тезата на правителството, която бе оповестена след изказването на Корнелия Нинова на брифинг в Министерския съвет от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

"Политиците ни обаче бяха подведени от термина "Черноморски сили". Когато става дума за Черноморските сили на НАТО, трябва да сме наясно, че освен в Черно море, те ще бъдат базирани и в региона, включват също така сухопътен компонент, който активира една многонационална бригада с българско участие в Румъния и още девет държави", каза още ген. Съби Събев.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че непосредствена заплаха за България от страна на Русия няма. Но въпреки това тя преследва собствените си национални интереси и са открити сериозни нарушения с прекрояване на границите ѝ, които не могат да бъдат приети за нормални в изградената от Европа архитектура за сигурност.

Коментари Напиши коментар

184

Анонимен

преди 1 месец

Ами кой да доминира - великите космически суперсили България, Румъния, Молдова, Украйна, Грузия и Турция ли? Армията ни е колкото тази на ИДИЛ и в по-лошо състояния. Имаме и един изтребител. За какво ни е да клатим лодката и да търсим конфликт с който и да било? Още повече, да се правим на важни пред братска Русия? Имаме мир, туризъм, имоти ... Стане ли нещо в Черно море, българската икономика ще изпадне в колапс. Останалото са приказки за болни мозъци и наивници.

183

Бръчков

преди 1 месец

Цензурасти Герберасти когато се плюе Русия спите.

182

сащ "суперсила&

преди 1 месец

РУСИЯ Е НАЙ МОГЪЩАТА СИЛА НА ЗЕМЯТА!!! ИМАТ НАЙ МОГЪЩАТА АРМИЯ СЪЩЕСТВУВАЛА НЯКОГА НА СВЕТА!!!
ЗА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ САЛЮТ!!! БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ И РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ!!!