Снимка: архив "Булфото"
fallback

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че няма да подаде оставка. Призивът да се оттегли дойде миналата седмица от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Представители на организациите, които се занимават с проблемите в туризма, я обвиниха че преувеличава броя на туристите, посетили страната. Те разкритикуваха и хаоса в туристическия маркетинг, както и липсата на стратегическа визия на рекламата ни.

Oще по темата

Днес Ангелкова контрира, че това е мнението само на една част от браншовите сдружения.

Министърът обясни, че в националния регистър има над 300 сдружения, три са регистрираните организации,  свързани с туроператорска и турагентска дейност, а регистрираните туроператори и турагенти са над 3000. В Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти членуват - 80 – 90. Така било и в БАТА и в Националното сдружение "Туризъм".

Ангелкова беше категорична, че фактите показват, че политиката в туризма е на прав път.

"Със сигурност има още какво да се желае, защото Министерството съществува от  три години, а проблемите в бранша са трупани от години", каза още министърът, цитирана от БТА.

Тя цитира данните на Националния статистически институт, според които от януари до август общият брой на чуждестранни туристи, посетили  места за настаняване с над десет легла в България, е над 6,5 млн..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Ами...

преди 6 години

Тая да вземе да се поразходи до Германия и да чуе мнението на хора,посетили това лято родното Черноморие! Показваха репортажи по RTL, в най-пиково време, потънах си в земята от срам пред наши познати германци -то не беше мръсотия,лоша храна,олющена мазилка,мръсно спално бельо и ***.....показаха и проби от водата в басейните -ужас!Тая оф.ца да не съди по обслужването от лаке.ите дето и се маз.нятт...като иде на проверка! Впрочем.. Герберски кадър, лъжата им е 2то Аз

46

Анонимен

преди 6 години

Да, идват, алкохолици и наркомани.

45

Дзъ

преди 6 години

Ники ааааайде, айде че не се траете и ти и колегите ти и шефа ти

fallback