Снимка: Булфото, архив
fallback

Договорили сме преизчисляване на старите пенсии, въпрос на време и реални действия е това да стане факт, заявява лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Изявлението, изпратено от пресцентъра на партията, е по повод на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. По-рано пък пенсионерски организации обявиха, че готвят протест заради ниските доходи, които им дава държавата.

Oще по темата
По думите на Каракачанов стремежът, който е залегнал в Споразумението за създаване на настоящото правителство, е увеличение на всички пенсии и изравняване на минималната пенсия с линията на бедността.

Според лидера на ВМРО пресичането на измамите около фалшивите инвалиди пенсии ще донесе на пенсионната система и на бюджета приходи в размер на стотици милиони лева.

Спестените от тези измами пари ще насочим отново към хората, които чрез труда си са допринасяли десетилетия за развитието на българското общество, отбелязва Каракачанов. Инвалидните пенсии в България получават около 900 хиляди човека. От тях повече от 400 хил. са с ТЕЛК-ови решения, които не отговарят на реалното им здравословно състояние, допълва Каракачанов и посочва, че има феномен "инвалидизация на цели села, включително бебетата в тях", което по думите му е недопустимо. Лидерът на ВМРО подчертава, че не става въпрос за отнемане на права на реално нуждаещите се, а за ограничаване на измамите и вече са в ход реални действия в тази област.

Той допълва, че една от основните битки на ВМРО от години е повишаване доходите на българското население.

Според него една от най-онеправданите групи в България - българските пенсионери, е поставена в недопустими социални условия. Ето защо е важно отново да обърнем внимание, че дългогодишната ни битка за правата на нашите майки и бащи пренесохме и по време на преговорите за съставяне на коалиционен кабинет с ПП ГЕРБ, допълва Красимир Каракачанов.

Той отбелязва, че благодарение на това над 800 хил. български пенсионери днес ще почувстват реално промяната в своя жизнен стандарт. Каракачанов припомня, че минималната пенсия в България от днес е 200 лв. Това е вторият етап на увеличение след встъпването на Обединени патриоти в управлението, отбелязва лидерът на ВМРО.

Гарантирам ви, че увеличението на доходите е и ще остане наш основен приоритет, заявява още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

М40

преди 6 години

Нали се хвалят, че ще "СКОЧАТ" с 3.5%?! Мечтата на Горанов - лека смърт за пенсионера.

33

ivza

преди 6 години

На 800 000 повишихте пенсиите,а на останалите 1 800 000 - какво-среден п.....Стига гавра с българския пенсионер.Защо никой нямя смелост да покаже с анализ тези 800 000 какво образование имат,как са осигуряване и т.н.До кога ще продължаваме да даваме незаслужено пари на този и онзи,за да сме добрата партия-примери колкото искаш.Един Иван Костов е псуван от хиляди български пенсионери,дано ГЕРБ се осъзнае да не попада в същата ситуация.Боже,пази България и нацията.

32

ПЕТРОВА

преди 6 години

ДО 25 КОМЕНТАРА ТИ Е ПОГРЕШЕН. ТОЧНО ТИЯ 3 ГОДИНИ ОТ ТОДОР ЖИВКОВО ВРЕМЕ СА КОИТО ВДИГАТ ОБЩИЯ КОЕФИЦИЕНТ. ТОГАВА ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ЗА СТРАНАТА Е ПО МАЛЪК ОТ ДОХОДИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ. А СЛЕД 96 ГОДИНА Е ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ. В ПОВЕЕЧЕТО СЛУЧАИ КОЕФИЦИЕНТ ПОД ЕДИНИЦА. ВЗЕМИ В МОМЕНТА ДОХОД 500-600 ЛВ СРЕЩУ ОСИГ. ДОХОД ЗА СТРАНАТА 900. КАКЪВ Е КОЕФИЦИЕНТА 0.67. НЕЩО ДА КАЖЕШ ИЛИ САМО СИ ПРАВИШ ВЯТЪР НА УСТАТА И СЕ ОПИТВАШ ДА НИ УБЕДИШ КОЛКО ЛОШО Е БИЛО ПРИ СОЦИАЛИЗМА.

fallback