Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Страната ни има спешна нужда от закони. Проблемът е в тях и в тяхното спазване. Единствената промяна от времето на социалистическа България до днес е, че заменихме думите "другарю" и "другарке" с "господине" и "госпожо", посочи в студиото на "България сутрин" актьорът Владислав Карамфилов, известен като Въргала.

"Сблъсък на интереси има там, където има много пари. Уж е налице някакъв вид капитализъм в държавата. По никакъв начин обаче не се стимулира родното производство и частния бизнес. Дори по Конституция има противоречие, тъй като в нея се смята, че частното и държавното са равнопоставени, вместо да бъдат конкуренти. Единственият бизнес, който пък в момента е успешен в България, е този на съдия-изпълнителите", каза Влади Въргала.

По думите му в България личната инициатива е наказана, ако не е партийно поръчение. Пред Bulgaria ON AIR той коментира още опитите на Слави Трифонов да влезе в политиката.

"Кастингът за политици, който шоуменът оповести, че ще проведе, беше най-слабата му точка. Доста неща, които направи до момента, събудиха у мен възхищение, изрече много истини, въдвори на дневен ред съществени за българина теми и проблеми, но е невъзможно да се промени каквото и да било чрез един конкурс", категоричен бе Въргала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Нако

преди 6 години

Много добре казано за действителността в нашата държава!!!!

41

Helleborus

преди 6 години

Всеки път, в който напиша мнението си за инициативата на Слави, нямам достъп до сайта за два дни, а в друг сайт ми бяха заличени абсолютно всички коментари по всички теми, точно след като написах мнение за политическата дейност на шоуто. Чудя се как ме търпят на всяка друга тема, но тази е като табу. Изглежда има големи очаквания към този проект, ама не точно от народа. И понеже не искам пак да ми спрат достъпа, ще взема да похваля Слави - браво, че раздели шоуто от политиката най-накрая.

40

Шопа

преди 6 години

Алкохолог!Много е зле тоя.

fallback