Снимка: bTV
fallback

След половин година в Германия малкият Байрям кацна жив и здрав на летище София. Детето бе оперирано успешно след дълги административни битки кога и къде да бъде извършена интервенцията, съобщи bTV.

Oще по темата

След като поддържаше бъбреците си само на хемодиализа, десетгодишният Байрям вече е на крака, тича и се смее. “Много добре се чувствам, искам да скачам, да играя”, казва момчето.

През изминалите 6 месеца в Германия бабата на Байрям стана негов донор. Но в продължение на три месеца детето трябваше да бъде стабилизирано заради изключително тежкото му състояние. „Благодаря на Господ, всичко мина успешно, и малкият е добре, и аз съм добре”, каза бабата на Байрям.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Антон

преди 5 години

Аз пък съм трансплантиран в бате борисов беларус много назад сме и никога няма да ги стигнем на ниво там се правят процедури дето тук касата не ги заплаща вобще

11

Емануил

преди 5 години

Трансплантиран съм в санта моника калифорния през 2006 година качеството на обслужване е несравнимо с бг да не дава господ да го разберете тук се говори вече за трансплантация на бионичен бъбрек .Не 100 а 200 години сме назад

10

Ерг

преди 5 години

Разликата в нивото на нашите болници и тези във санк петербург или във турция или франция е от земята до марс

fallback