Снимка: БТА, архив
fallback

Председателят на ВКС Лозан Панов заяви, че не намира решение за борбата с корупцията в проекта на БСП за антикорупционен закон.

Oще по темата

Той е на среща в Народното събрание по повод подготвения от левицата антикорупционен законопроект.

В него се предвижда създаването на единен орган, който да се занимава с превенцията, установяването на престъпления и да изчерпва цялата верига до повдигането на обвинителен акт. Председателят на този орган пък да бъде назначаван от президента.

Според Лозан Панов така ще се създаде паралелна структура с дублиращи функции в страната без ясни механизми за контрол и отчетност, само и само да не се реформират органите за съдебно преследване, в случая прокуратурата.

"Има достатъчно органи в рамките на държавата – въпросът е защо тези органи не вършат своята работя. Създаването на нова структура с дублиращи функции, без дори да се пита колко ще струва един такъв орган, намирам, че отново се прави за мониторинговия доклад", коментира шефът на ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

българин

преди 6 години

колко много органи борят корупцията, а тя се разширява, българска работа, лоша работа.

10

ognyanz

преди 6 години

Лозан Панов не иска да види нещо съвсем просто: ако управляващите назначават ръководителя (а чрез него и служителите) на антикорупционният орган, резултати няма да има. Може ли някой назначен от гербаджийското правителство да разследва управляващите от ГЕРБ? Колкото и да се дублират такива служби, ще ловят само дребни риби, от които Бойко веднага се чисти, и пак ни лук (или суджук) ял, ни мирисал.

9

ПЕНКО

преди 6 години

Високочелият-кьорав юнак е прав:- Дублиращи функции срещу корупцията има ! Борбата с корупцията е ЕЛЕМЕНТАРНА !-- Присъдите за корупция трябва да са над локалното и ниво! Аз бях в МВР с ниво на корупция под 1000 лв.-значи 3 год.-минимум-" пандела" !-Кмет с ниво на корупция- 1 мил. лв. - минимум 20 г. "пандела" / но и с конфискация / - както в омразните ни САЩ !!! Отбележете-- -дори за 1 лв.КР -присъда според нивото!!! Никакво споразумение -никога споразумения !!! Ама ни грябва щатската съд.сис

fallback