Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

По-внимателно трябва да се разгледа разследването на инцидента в Стрелча, защото там има послание, генезис на някакъв процес. Трябва да се погледне и самото събитие, защото са нужни доста усилия и целенасоченост едно дете да достигне цевта.Това заяви пред  Bulgaria ON AIR бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Oще по темата

Той смята, че заключението за самоубийство е прибързано и не е най-доброто решение.

Румен Петков коментира случаите на отвличания, самоубийства и убийства в последните месеци, на които ставаме свидетели в страната, като констатира, че "имаме отровена атмосфера, битка между институциите, напрежение в Министерството на вътрешните работи".

По думите му всичко това довежда и до отношението на държавата към служителите.

"Финансовият министър заявява, че имаме приходи, надхвърлящи разчетите на бюджета на стойност 1 млрд. и 600 хил. лева като резултат от ефективната борба с контрабандата. А такава без МВР не може да има", твърди Петков.

Бившият вътрешен министър не смята, че се завръщаме в отминалите години, когато "отвличанията са били етикетът на България", но и не вярва, че щом групата на "Наглите" е в затвора, може да се счита, че въпросът с тези престъпления е приключен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков също има отношение към "генезиса"на този процес -участва активно да се покрият ИзбеГалеви-дружка им,той знае най-добре,че полиция и криминален контингент са в пряко сътрудничество.

5

Nobi

преди 6 години

До Анонимен 4 - ти какво се опита да кажеш се това ? Имаш много богат опит със самоубийства ли ?

4

Анонимен

преди 6 години

За едно 11 годишно дете не е ли по-лесно да напише прощална бележка наместо да прави клип на тази тема,че и още в профил като в социална мрежа и да я пъхне в джоба на панталонките и тогава да мери цефта на оръжието срещу него-пушка достатъчно дължка да се забелязва що носи,все някой ще го попита-що правиш бре,що си замислил,че ни стряскаш,ако намерят бележката след това от втория път на оглед и вързано/незавързано наблизо куче-домашен любимец да скимти,ръмжи когат идват да оглеждат за първи път.

fallback