Снимка: БТА, архив
fallback

Бойните действия в Сирия, както и предизвикания от тях и от нестабилността в други райони на света бежански и миграционен натиск към страните от Европейския съюз са сред заплахите за националната ни сигурност.

Това се посочва в Годишния доклад за състоянието на националната сигурност, одобрен от правителството. Той ще бъде внесен за разглеждане от Народното събрание.

Сред опасностите от външнополитически характер е посочено и че съществен дебат е предизвикал резултатът от референдума във Великобритания за излизане от Европейския съюз.

Във вътрешен план докладът разглежда аспектите на финансовата, икономическата и енергийната сигурност, социалната сигурност, дейностите на чужди специални служби, състоянието на отбраната, киберсигурността и др.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Щирлиц

преди 6 години

А Турция,начело с Ердоган,не е заплаха?Вие кьорави и глухи ли сте?

13

Циник до 13

преди 6 години

Еееее...как се не свършихте ше ме та ци те бе!Не убива оръжието...а този, който го ползва....ако ние не им продадем ( ще са я китайци, я американци, я немци, я руснаци...) Тези у родляци - ще се избиват и с колове - такава е природата им!

12

Заплахите

преди 6 години

Не са толкова външни,колкото вътрешни. Вижте ни управлението. Вижте ни вътрешната и външна политика. Напълниха ни с мигранти- варвари и хрантутници. Вижте какви средства се отделят за тях и какви за нас. Вижте какви милиони се пилеят залудо.Вижте ни стандарта на живот. Та,от къде иде заплахата?

fallback