Архив: Булфото

Агенцията по храните в Бургас е установила добра хигиена и липса на нарушения в хотел-ресторанта в Китен, за който бивш украински служител алармира за мръсотията в него. Това са изводите на институцията след проверката на обекта.

Разказът за ужасните условия в кухнята на хотела се появи преди дни в украинския сайт "Турправда". Авторът му - 22-годишният Иван Дончев от Киев, работил в хотела от 3 до 31 юли тази година.

Още по темата

По думите му храната за клиентите се изхвърляла едва, когато вече миришела на развалено, алкохолът се наливал в туби, кухненският персонал - 5 ромки, изглеждали мръсни и не минавали през медицински прегледи, но работели по 16-20 часа в денонощието.

За доказателство на думите си авторът публикува и снимки как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна, а персоналът рови в храната – без ръкавици и без шапки.

Проверката на агенцията по храните констатира друго, поясни началникът на бургаската дирекция Георги Митев пред БНР.

"Изключително добро състояние на обекта, с изключително добри уреди, с добра хигиена, със здравни книжки, проследяемост на хранителните продукти, съхранение на хранителните продукти. Нищо вярно нямаше в това, което беше описано в жалбата, по-скоро в оплакването", обясни Митев.

Спред него има вероятност нещата умишлено да са представени по този начин. Все повече са фалшивите сигнали, на които се изпраща агенцията. Причините може да са конкуренция или недоволни служители, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase