Снимка: МВР

Дядото на момиченцето, намерено в „Западен парк“ в София, е отишъл в полицията, за да си вземе бебето. Той обаче е бил в нетрезво състояние и детето не му е било предадено, съобщи БНТ, като се позова на МВР.

Момиченцето на видима възраст между 5 месеца и една годинка беше намерено снощи в „Западен парк“. Това е вторият случай на изоставено бебе в рамките на десетина дни.

Още по темата

Междувременно стана ясно, че е установено кои са родителите на изоставеното бебе. Биологичният баща е в столичното Трето Районно управление „Полиция”, където ще бъде разпитан. Продължава да се издирва майката, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Детето е намерено от случайно минаващи мъж и жена, които са открили до него и плик с дрехи.

Момиченцето е без следи от насилие. Откарано е в столична педиатрична болница без опасност за живота. Състоянието на бебето е добро, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Точната възраст на бебето продължава да не се знае. Според дежурните лекари детето е на видима възраст около 5 месеца, тежи 4.6 кг и направените му изследвания до този момент сочат, че е сравнително здраво.

Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но след нахранване в болницата състоянието му е било стабилизирано.

В момента бебето е спокойно, през цялата нощ също е било спокойно. То се храни на всеки 2.5-3 часа. „Има отличен апетит и когато е гладно, разбира цялото отделение”, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Става въпрос за сравнително добре гледано бебе.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase