Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Органите на реда прибират по около 700 клошари годишно. Една част от тях са заподозрени или разкрити за извършването на различни престъпления. Сред тях има такива, арестувани за убийства, кражби и дори палежи, показва статистиката на МВР.

Oще по темата
Останалата част от тях са сред извършителите на по-леки престъпления, с по-малка степен на обществена опасност.

Най-голям дял имат именно кражбите. Там са заловени над 210 души, които нямат дом, работа и образование. Стряскаща е цифрата и на арестуваните за убийства – цели 62-ма души за година. В повечето случаи най-масовото престъпление сред тази прослойка – кражбите, са от мазета или коли, пише "Монитор".

Палежите пък са само два. В тях влиза и клошарят Любомир Данчев, който бе единственият обвиняем по делото за палежа на Тютюневите складове в Пловдив. Той бе осъден на 4 години затвор при първоначален строг режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

"Най-често са заподозрени за различни престъпления"Браво, Марийче. Това е най-брилянтното ти изречение за всички времена и истински стожер в журнал-жанра на подзаглавията.

14

Анонимен

преди 6 години

България е наистина държава от ЕС! Хората са щастливи, усмихнати, честни, социално силни и здрави! Имаме си два православни синода (че един не стига) имаме по две жени, две коли и по два апартамента/вили - на човек!!! От чисто човешко желание ще прекръстим Пирогов с името Др Менгеле и ще продължим неговите опити за да перфекционизираме бъдещето ни. Ще пуснем лудите от лудниците за да се съревновават с депутатите! Българите сме най-велики и сме дали най-прогресивната култура на света. Идем!!! :))

13

Анонимен

преди 6 години

Всички искате в затвора, да прибирали повече , бой и т.н.Къде са социалните служби, къде е православната църква, къде е помощта от обикновените хора- да му подарят едни носени обуща и тн. Иначе големи плямпалници сме.Чак до улицата още не съм стигал, но 90те яко сме окъсвали, като беше 5 долара/мес заплата- тогава чужденци ми помагаха с детски дрехи/обувки/памперси и кво ли не. Още сме приятели и не искат нищо обратно-там така ги възпитават - да помагат

fallback