Снимка: 168 часа
fallback

Мъка, шок, ужас и много емоции! Това се чете в разказа на Иво Богданов, българинът, изкарал седем години в гръцки затвор за убийство, което не е извършвал.

Мъжът бе освободен миналата седмица след като било съобщено, че убитият от него поляк е починал от естествена смърт в болница в Триполи. Преди това през цялото време работел съвсем спокойно на бензиностанция в същия град.

Заедно с Иво невинен в затвора е бил и брат му Константин. Той все още е в Гърция, защото не са свалени всички обвинения срещу него.

Oще по темата

"През януари 2012 г. се видях със съпруга ми Иво за последно. Единственото, което помня, бе, че чух как му дават две доживотни присъди за убийство, което не е извършил. Такова, което дори не се е случило. Нямам точен спомен какво сме си казали. Аз бях в шок", разказва съругата на Иво, Снежина Богданова.

За всичките години в затвора тя видяла само веднъж съпруга си.

"Искаше ми се да го посещавам всеки ден, но нямах финансова възможност. Тогава децата ни все още бяха малки, изискваха грижи и внимание. Не съм спирала да мисля и да се моля за него през цялото това време. Бях отчаяна, защото това е страшно много време, но не съм спирала да вярвам, че отново ще бъдем заедно някой ден", казва Снежина пред "168 часа".

През всичкото това време тя и близките й търсят помощ от всички възможни институции, за да докажат невинността на Иво и на неговия брат.

"Пишехме до всички институции, за които се сетим - разказва жената. - Отговорите винаги се въртяха около това, че не е в тяхната компетенция и трябва да се обърнем за информация към някой друг. Постоянно ни въртяха и препращаха. Беше голям ад".

Жената разказва, че въпросът бил повдигнат от наш сънародник в Гърция пред президента Румен Радев по време на негово посещение в Атина.

"Мъж на име Константин Игнатов, който се е представил като бивш военен, разказал историята на Иво. Оттам президентът приел присърце случая и обсъдил казуса с гръцкия си колега Прокопис Павлопулос", разказва Снежина.

Сега тя не може да опише с думи емоциите, които са завладяли цялото семейство.

"Не осъзнаваме още къде сме. Мога да определя случващото се като безкрайно щастие и радост, смесено с много сълзи. Сякаш животът за цялото ми семейство започва отново по-прекрасен от всякога", каза тя.

Снежина признава, че травмите за изминалите години не са малко, но сега ще имат време да се възстановят заедно. Малката дъщеря на Иво е била едва първи клас, когато той заминава за Гърция, и не си го спомня добре.

Сега се учи да общува с баща си. Синът му, който е по-голям, също е преживял трудно раздялата.

Мъжът все още не е решил с какво ще се занимава професионално в България. На първо място в момента той иска напълно да изчисти името си и да докаже, че е невинен и по обвинението за грабежа.

"Всяка вечер си повтарях, че ще изляза, но не вярвах, че ще стане в близките години - разказа минути след стъпването си на българска земя развълнуваният Иво Богданов. - Работех в Гърция като бояджия. Познавах поляка, той също беше бояджия. Обичаше да пие. След намесата на нашите власти вече съм на свобода, но битката продължава, защото обвинението за грабеж остава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

DIMO

преди 6 години

Гледах интервюто по телевизията.Човекът още е като паднал от Марс.Няма дар слово,като повечето от нас и журналистката говореше повече от него.След интервюто у мене останаха повече въпроси отколкото отговори.Дано си намери най после истински адвокат за да може да защити интересите и на него и на семейството му.

11

Анонимен

преди 6 години

КАКВИ ЗАКОНИ ИМАТ КОМШИИТЕ?ЗА ДА ИМА ОБВИНЕНИЕ В УБИЙСТВО ТРЯБВАДА ИМА ТРУП НА ЖЕРТВАТА ТАКА Е ПОНЕ В ПРАВОТО НА ЦИЛИВИЗОВАНИЯ СВЯТ.А ДРУГОТО Е МЕКО КАЗАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЗВЪРШЕНО ОТ ОТОРИЗИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА ХОРА.ПОТЪРПЕВШИЯ ДА СИ НАМЕРИ ДОБЪР АДВОКАТ И ДА ГИ СЪДИ ЗА ВИСОКО ОТГОВАРЯЩО ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ ЗАГУБЕНИ ГОДИНИ И НЕВОЛИ ОБЕЩЕТЕНИЕ.

10

Анонимен

преди 6 години

*** не смеят, *** се гънат пред величествената Тиква. Аман от тиквеници! Президентът ни е Човек, Пилот, Генерал и спечели уважението ни не с медии, а с качества! Поклон, генерал Радев! С теб всички се чувстваме българи!

fallback