Снимка: Facebook
fallback

Проверява се версията, че 32-годишният ром Валентин Маринов, който е задържан за убийството на Алекс Ангелов в Бяла, прикрива свой племенник за фаталния удар, пише "24 часа" като цитира свои източници от средите на разследващите.

Маринов е бил най-възрастният в мургавата компания, която напада Алекс на 8 юли сутринта в центъра на града. Бил кротък и никога не е задържан от полицията, твърдят жители на ромската махала в Бяла. Дори рядко слизал към центъра на града. Племенникът му обаче е с криминално досие.

Oще по темата

Окръжната прокуратура в Русе поема случая, след като Алекс почина в неделя. Момчето не успя да излезе от кома.

Все още обвинението срещу Маринов не е преквалифицирано в по-тежкото - неумишлено убийство.

На 7 юли, петък, вечерта Алекс Ангелов е бил на дискотека в Бяла със свои приятели и съученици. Момчето не живее в града, а в кв. "Гара Бяла", който е на 7 км. Дискотеката е затворила поне час преди инцидента.

Алекс и компанията му излезли от заведението и се разделили. Другите деца са от града и се прибрали вкъщи. Тийнейджърът останал сам и тръгнал към спирката в центъра на града. Там го настигнала и тумбата роми. Часът е около 5 сутринта.

Един от компанията на Валентин Маринов иска цигара от момчето. То обаче не пуши и никога не е пушило. Казва, че няма. Тогава го заобикалят и един от тях замахва с бирена бутилка към главата му, а друг го удря с ръка. Алекс залита и пада на земята, като си удря главата в тротоара.

Разпитите на замесените в случая са противоречиви. От тях обаче става ясно, че част от мургавата компания е искала да помогне на момчето, защото са видели, че кърви след лошото падане. Валентин Маринов обаче ги спрял и им забранил да го доближават.

На мястото на инцидента има камери, които са запечатали част от свадата или по-точно само краката на участниците. От записите не става ясно колко пъти е ударен Алекс и кой нанася фаталния удар.

Разследващите все още изясняват всички факти около побоя, след който момчето почина.

Днес Бяла се прощава с Алекс. Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 6 години

Vsichki sauchstnici trqbva da badst ynishtojeni barabar s jeni i chaveta S ne Samo da si choplim ezicite Po forumite

43

Башка Луд

преди 6 години

Мене ми е много чудно, всички тези убити през годините деца, бащи нямат ли?И тези бащи доволни ли са от присъдите?Убитите старци по селата нямат ли синове, внуци?Абе хора, майка България само пу.т.ьовци ли ражда?

42

3

преди 6 години

Гадни ***, диваци долни цяла тумба срещу един. Всячески се опитват да го оправдаят гадния ***, прикривал някого, не бил такъв. Явно се води държавна политика срещу българите, държавата не съществува. Избора е само един хората да са с оръжие и да са направят граждански патрули. Всички патриоти, атака и други партии не се обадиха, думичка не казаха. Защо не организираха нещо протести или друго. Предатели. Жалко за детето.

fallback