Снимка: Facebook

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки изригна с пост във Facebook, часове след смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла, който бе пребит пред дискотека от ром заради една... цигара.

"Това е Алекс. От Русе. На 18 години. Пребит от криминално проявен циганин, защото не му дал цигара. Алекс почина. Разкажете ми нещо за интеграцията. За толерантността. За "либерализма". За "хуманизма". За БХК и цялата соросоидна циганозащитна банда. А аз ще ви разкажа как се използва въже", написа националистът и изказа дълбоки и искрени съболезнования на близките му.

Още по темата

Под поста му десетки коментират ужасяващата смърт на Алекс и настояват за най-тежкото наказание за убиеца му, има даже призиви за връщане на смъртното наказание.

"Непредизвиканото убийство, а още повече на дете, е престъпление откъдето и да го погледне човек. Този, който го е извършил, трябва да понесе най-тежко наказание, защото аз също се съмнявам, че ще разбере от дума. Никъде не прочетох досега, че извършителят се срамува от постъпката си или съжалява. За какъв индивид говорим тогава?", пита потребителка под поста на националиста.

Друга жена пише: "Никой от малцинствата не се срамува и не съжалява за престъпленията, които върши. Нецивилизовани престъпници се наказват от корумпирани съдебни производства".

Припомняме ви, че цяла седмица лекарите от Русе безуспешно се бореха за живота на Алекс, след като дванайсетокласника бе с тежка черепно-мозъчна травма след побоя пред бара.

В сряда Алекс излезе от комата и за кратко състоянието му бе стабилизирано, но след това отново се влоши.

Двудневен траур в община Бяла обяви кметът Димитър Славов.

Очаква се обвинението срещу 32-годишния ром Валентин Маринов, който преби момчето, да бъде променено от причиняване на средна телесна повреда в убийство по непредпазливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase